Son Gohan

Son Gohan

Son Gohan kitalált szereplő a Dragon Ball Z és Dragon Ball GT anime és manga sorozatokban.A főszereplőjének Son Gokunak, és Chi-Chinek az első fia. Sorozat végigköveti bizonytalan kisgyermekből határozott felnőtté és családapává válását, amikor apjával ellentétben abbahagyja a harcot, helyette híres tudós lesz. Neve a japán rizs (gohan) szóból jön. Szinkronhangjai: Japán - Nozava Maszako, Magyar - Csőre Gábor.

Megjelenése

Gohan gyerekként számos vonásban emlékeztet apjára (szeme, haja, bőre árnyalata), azonban ahogy felnő, egyre inkább Chi-Chi vonásai jönnek elő benne (többek között: a testalkata ugyan izmos, de sokkal vékonyabb mint Gokué). Gohan sokfajta ruhát visel a sorozatok során, de legfőképpen Piccolotol (Ifjú Sátántól) kapott ruházatokat viseli. Gohan sokkal többször jelenik meg hétköznapi ruhákban, mint az apja (aki szinte mindig gít visel), a GT-ben meg szemüveg is hozzáadódik a viseletéhez. Említésre érdemes, hogy Gohan az egyetlen fél-Saiyan aki megjelenik farokkal a sorozatban, noha ez a Saiyan Saga végén véglegesen el lesz távolítva. Később amikor eléri az ultimate fokozatot izmosabb lesz még az apjánál is.

Személyisége

Gohan apjához hasonlóan rendkívül tiszta szívű, kedves, aki bármire hajlandó azokért akiket szeret és tisztel. Azonban apjával ellentétben benne nincs meg az a harci iránti vágy, nincs szándékában bántani senkit függetlenül milyen gonosz az illető, noha, ha úgy érzi, szerettei bajban vannak, akkor habozás nélkül cselekszik, mindazzal az erővel, amit a harag előhoz belőle. A sorozat elején rendkívül bizonytalan a harci cselekményekben, azonban ahogyan felnő, noha továbbra sem szeret harcolni, sokkal határozottabb, és kevesebbet tétovázik. Szoros barátság fűzi Piccolóhoz, miután a Saiyan Sagában Gohan képes volt előhozni Piccolóból a jó oldalát, és nagy szerepe volt abban, hogy Piccolo csatlakozott a Z Harcosokhoz. Szoros barátság fűzi még Kuririnhoz is, akivel nagyon sok időt töltött együtt.

A mai dátum: 2018. Jul. 17.

Valid HTML 4.01 Transitional Érvényes CSS!