Son Goku

Son Goku

Son Goku a Dragon Ball című manga/anime főszereplője. Nevét a Nyugati utazás című kínai regény egyik szereplője, a majomkirály után kapta. Az eredeti szereplő eredeti kínai neve Szun Vu-kung , ennek japán változata a Szon Gokú név. A szócikk által tárgyalt manga/anime szereplő nevének magyar változata Son Goku, ez a Hepburn-átírás magyar helyesírás szerinti kiolvasásából származik, ugyanakkor a magyar szinkron óta az elterjedt magyar forma. A szócikk a japán formát használja. A szereplő életét 12 éves korától követhetjük végig a Dragon Ball, Dragon Ball Z és Dragon Ball GT animékben. Goku egy nagyon elszigetelt helyen él gyermekkorában, így ismeretei a világról elég korlátozottak. Amikor először találkozik Bulmával, azt hiszi az autójára, hogy egy szörnyeteg. A Dragon Ball első felének humora is nagyrészt Goku tudatlanságából ered.

Megjelenése

Goku legjellemzőbb külső jegye különleges állású haja, ami Saiya-jin létéből adódóan soha nem nő. Kinézete a Saiya-jinek jellegzetes genetikai tulajdonságai miatt szinte teljesen megegyezik apjáéval. Kevés kivételtől eltekintve az egész Dragon Ball és Dragon Ball Z sorozat alatt narancssárga edzőruháját, gí-jét hordja. A Csillagharcos-ig a kame (teknős) kandzsit viseli, a Csillagharcos Saga végén együtt viseli Muten Roshi (Zseniális Teknős) és Kaió-szama kandzsiját, majd a Namek és Dermesztő Saga-kban egy olyan gí-t látunk rajta, amit Kaió Hirojuki-sama küldött és saját kandzsi díszíti. Ezek után többé nem visel kandzsit. A GT-ben kék gí-felsőt és sárga alsót hord.

Személyisége

Gokú személyiségének legjellemzőbb vonása a szelídség, az egyenesség és a naivitás. Rendkívül tiszta szívű, bátor, hűséges, önzetlen, nagyon sokra tartja az életet, ezért nem akarja senkinek az életét szükségtelenül elvenni (noha nagy ellenszenvvel viseltetik azok iránt, akik viszont nem tisztelik mások életét). Ennek ellenére megtartotta a Szaiya-dzsin származásából fakadóan a harc szeretetét és azt, hogy minél erősebb ellenfeleket akar legyőzni. Ennek érdekében rendkívül sokat edz és emiatt egyéb, például családi kötelezettségeit is hajlamos elhanyagolni. Személyiségének egy másik fontos része, hogy képes bárkivel összebarátkozni és még felnőttként is megtartja gyerekes viselkedésformáit (például a kiáltások, amiket akkor hallat, amikor ízlik neki valami). A sorozat során nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb lesz.

A mai dátum: 2018. Jul. 17.

Valid HTML 4.01 Transitional Érvényes CSS!